Zprávy Analýzy Rozhovory Názory Reportáže Podcasty
V Plzni je největší zájem o pivovar a zoologickou zahradu
Plzeň, náměstí Republiky

Plzeň patří k oblíbeným místům turistů z domova i z ciziny při cestách po Česku podle žebříčku turistických cílů agentury CzechTourism.

„Téměř 530 tisíc návštěvníků zamířilo v roce 2023 do Plzeňského Prazdroje. Necelých půl milionu lidí si našlo cestu také do Zoologické a botanické zahrady města Plzně. Tyto turistické cíle se umístily v první třináctce, konkrétně na dvanáctém a třináctém místě,“ řekla pro MEDIASHOW Helena Mařanová z organizace Plzeň – turismus Visit Plzeň.

Statisíce turistů z celého světa

Pivovar ročně navštíví statisíce turistů z celého světa!.Alespoň to uvádí web Plzeňského Prazdroje. A není divu, prohlídka se totiž pyšní oceněním za nejlepší pivovarskou návštěvnickou trasu v Evropě, které získala v rámci prestižní mezinárodní soutěže World Travel Awards.

Během prohlídky lze mimo jiné navštívit i moderní varnu s denní kapacitou téměř 3 000 000 piv, stáčírnu s kapacitou 120 000 lahví za hodinu a v proslulých ležáckých sklepích ochutat nefiltrované pivo Pilsner Urquell přímo z ležáckého sudu.

První zlatý ležák Pilsner Urquell na světě spatřil světlo světa už v roce 1842. Na oblibě získal zejména díky své charakteristicky plné chuti. Pilsner Urquell se pořád vyrábí ze stejně kvalitních českých surovin, stejným originálním postupem. Původní receptura se nikdy nezměnila.

Podcast: Oblíbená místa s Radiem Energic a MEDIASHOW.cz
Podcast: Oblíbená místa s Radiem Energic a MEDIASHOW.cz
Advertorial

„Co se týče návštěvnosti atraktivit v Plzeňském kraji, prvních pět příček obsazuje Plzeň. Po pivovaru a zoo se v západočeské metropoli chodí do DinoParku. Navštěvované je i Science centrum Techmania a Farmapark U Toma,“ pokračovala dále Helena Mařanová.

Věda a technika má v Plzni své místo

Vysokou návštěvnost v celostátních žebříčcích zaznamenávají i plzeňské turistické cíle v jednotlivých tematických kategoriích.

V kategorii Věda a technika se umísťuje Plzeňský Prazdroj, následovaný Science centrem Techmania. V kategorii Věže a rozhledny se umisťuje věž katedrály sv. Bartoloměje.

V Plzni vládne i špičkový sport

Na své si jistě přišli i sportovní příznivci, kteří sledují počínání místních elitních klubů v nejpopulárnějších sportech. Jedničkou v tomto směru je FC Viktoria Plzeň. Fotbalisté připravuji svým fanouškům pěkné zážitky nejen v ligové soutěži, ale i v Evropské konferenční lize.

Tradiční hokejovou baštou v regionu je extraligový celek HC Škoda Plzeň.

Návštěvnost turistických cílů každoročně sleduje agentura CzechTourism. V článku jsme čerpali i z webových stránek plzen.eu a Plzeňského Prazdroje.

Přihlásit přes Seznam

Regiony

Tip od MEDIASHOW:

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama