Zprávy Analýzy Rozhovory Názory Reportáže Podcasty
Sparta Praha vede ligovou tabulku se čtyřbodovým náskokem
Fotbalový stadion na Letné.

Sparta Praha vede tabulku Fortuna ligy se čtyřbodovým náskokem před Slavií. A tým vstupuje do dalšího atraktivního a náročného program.

Fotbalisté Sparty Praha na jaře v lize ještě nezaváhali. Ve všech třech dosavadních zápasech splnili roli favorita. Výhra v Karviné 3:0, doma se Slovanem Liberec 2:1 a na půdě FC Slovácko 3:1 – taková je úspěšná bilance.

K tomu je nutno připočíst skvělé vystoupení v play-off Evropské ligy v podobě postupu přes Galatasaray Istanbul – 2:3 a 4:1. Zvučnému tureckému soupeři nastřílel úřadující český mistr ve dvou duelech šest gólů.

Brian Priske: Musím hráče pochválit

Trenér pražského klubu Brian Priske si cenil, že jeho svěřenci dokázali po vypjatých soubojích s tureckým klubem rychle přepnout na ligový program a zvládli utkání v Uherském Hradišti.

„Musím naše hráče pochválit. Není to jen o jednotlivcích, kteří dávají góly, ale o týmu jako celku. Přece jen pouhé tři dny po zápase s Galatasarayem jsme se všem našim fanouškům odvděčili na Slovácku výkonem, který přinesl tři body,“ uvedl Brian Priske pro média a jeho hodnocení publikoval i sparťanský klubový web.

Sparta v prvním poločase čelila velmi houževnatému protivníkovi.

„Slovácko má svou hru postavenou na osobních soubojích, dlouhých míčích a náročném stylu. Zpočátku nebyl náš projev perfektní, jak jsme si představovali. Po přestávce se naše hra zvedla na úroveň, na jakou jsme zvyklí,“ rekapituloval Brian Priske.

Dvakrát s pražskou Slavií a FC Liverpool

Po návratu z Uherského Hradiště hráči regenerují a chystají se na další zátěž. Bude enormní, což vyplývá z termínového kalendáře. Už ve středu 28. února hraje Sparta v rámci čtvrtfinále MOL Cupu (Český pohár) v pražském Edenu se Slavií.

V neděli 3. března se oba soupeři utkají znovu, tentokrát v lize na stadionu Sparty. Ve čtvrtek 7. března hostí Sparta v osmifinále Evropské ligy slavný FC Liverpool. V neděli 10. března je na ligovém programu zápas Viktoria Plzeň – Sparta Praha a ve čtvrtek 14. března následuje odveta Evropské ligy na stadionu FC Liverpool.

Přihlásit přes Seznam

Regiony

Tip od MEDIASHOW:

Doporučujeme

Tip od MEDIASHOW:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama