Zprávy Analýzy Rozhovory Názory Reportáže Podcasty
Mojmír Chytil ze Slavie Praha se stal hrdinou ligového kola
Fotbalový stadion v Edenu.

Útočník Mojmír Chytil ze Slavie Praha se stal hrdinou 22. kola Fortuna ligy. Během osmi minut vstřelil hattrick do sítě FK Pardubice (3:0).

Slavia Praha je pro Mojmíra Chytila třetím prvoligovým působištěm. Debutoval v barvách Sigmy Olomouc, pak strávil půl roku na hostování v FK Pardubice. A po návratu do Olomouce na sebe upozornil natolik, že jej získala pražská Slavia.

Zajímavostí je, že svůj první ligový hattrick Mojmír Chytil zaznamenal „až“ poté, co se mu povedlo vstřelit tři branky v jednom zápase v dresu české reprezentace. Bylo to zrovna na olomouckém stadionu proti Faerským ostrovům.

„Jsem rád za každý gól, který pomáhá týmu. Moc si vážím samozřejmě střeleckých úspěchů za Slavii proti Pardubicím. Zápas měl slušné tempo, vytvořili jsme si tlak a moje góly dokázaly zlomit průběh utkání na naši stranu,“ líčil Mojmír Chytil v těchto intencích na tiskové konferenci. Jeho vystoupení před novináři přinesl i slávistický klubový web.

Mojmír Chytil: Rád vzpomínám i na Pardubice

Pikantní nádech má skutečnost, že Mojmír Chytil se výrazným způsobem prosadil právě proti jednomu ze svých bývalých klubů.

„Pár zápasů jsem proti Pardubicím odehrál už dříve. Vzpomínám na tehdejší hostování, které mě takříkajíc nakoplo. Fotbalově jsem tam ožil a Pardubicím dál držím palce. Znám lidi kolem mužstva a těším se na ně, ať už přijedu do Pardubic jako hráč soupeře, nebo hraji proti pardubickému týmu v domácím prostředí,“ svěřil se Mojmír Chytil.

Pro současnou Slavii je typické, že se zpravidla hodně daří hráčům, kteří přijdou na hřiště z lavičky v roli střídajících hráčů.

„Jsme na sebe navyklí. A kdokoliv se dostane do hry, tak ví, co má dělat. Známe svoje přednosti. Tým je obrovsky silný,“ tvrdil útočník.

Dvakrát proti Spartě Praha a AC Milán

Pražskou Slavii čeká nesmírně náročný program. Ve středu 28. února hraje v rámci čtvrtfinále MOL Cupu (Český pohár) prestižní duel s pražskou Spartou. V neděli 3. března je na pořadu ligový duel Sparta Praha – Slavia Praha a ve čtvrtek 7. března následuje pro Slavii osmifinále Evropské ligy na půdě italského velkoklubu AC Milán. Odveta je na programu 14. března v Praze – Edenu!

Přihlásit přes Seznam

Regiony

Tip od MEDIASHOW:

Doporučujeme

Tip od MEDIASHOW:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama