Zprávy Analýzy Rozhovory Názory Reportáže Podcasty
Lukáš Zoubele hrál za pět ligových klubů, teď je manažerem
Lukáš Zoubele

Lukáš Zoubele působil jako hráč v pěti fotbalových prvoligových klubech. A poté se stal sportovním manažerem v FK Ústí nad Labem.

Na takřka dvě stovky odehraných zápasů v nejvyšší soutěži mu zůstalo hodně vzpomínek a zkušeností, které se snaží praktikovat při současném působení v FK Ústí nad Labem.

„S fotbalem jsem začínal v Neštěmicích a v Ústí nad Labem, odkud jsem přešel do Teplic. Pak si mě po krátkém návratu do Ústí vytáhlo tehdy prvoligové Kladno. Vedli jej trenéři Jaroslav Šilhavý a Václav Kotal. Hráli tam například Bořek Dočkal a Vít Beneš, který je teď v ligové Olomouci,“ vybavuje si Lukáš Zoubele pro MEDIASHOW.cz.

S Jabloncem vyhrál Český pohár

„Následovalo další angažmá v Teplicích, které ale nebylo moc povedené. Přestoupil jsem do FK Jablonec, kde zrovna trénoval Václav Kotal. Na jaře 2013 ale už pod vedením trenéra Romana Skuhravého jsem byl u vítězství Jablonce v Českém poháru. Vyhráli jsme ve finále nad Mladou Boleslaví, hrálo se v Chomutově. Jablonec měl nabitý kádr: Karel Piták, Luboš Loučka, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Vaněk a další,“ vypočítává Lukáš Zoubele.

Zážitkem pro něj byl i evropský pohár v dresu Jablonce. „Potkali jsme nejprve celek z Norska, ale pak jsme vypadli se soupeřem ze Španělska. Bohužel jsem se zranil a následně Jablonec nabral mraky nových hráčů. Takže jsem šel do Zbrojovky Brno zase za panem Václavem Kotalem. Byl to můj fotbalový táta. Uhráli jsme šesté místo v lize,“ rekapituluje.

Z Brna šel do Jihlavy

V Brně se pak změnilo vedení a další fotbalová cesta Zoubeleho vedla do FC Vysočina Jihlava.

„Tam jsem byl celkově osm let. Zažil jsem spoustu trenérů, ať už to byli Martin Svědík, Michal Bílek, Jan Kameník, Radim Kučera i další. Jihlava se stala mým druhém domovem, kde se mi líbilo. Rok jsem byl i v druholigové Viktorii Žižkov,“ ohlíží se Lukáš Zoubele.

Momentálně sice už nepůsobí v rámci první nebo druhé ligy, ale fotbalu se intenzivně věnuje na manažerském poli v Ústí nad Labem, týmu třetí nejvyšší soutěže.

„Vážím si možnosti zůstat u fotbalu jako sportovní manažer. Do této práce jsem trošku nahlédl už v Jihlavě, kde se jí věnoval i můj tehdejší spoluhráč Lukáš Vaculík. Viděl jsem klady i zápory manažerského prostředí ve fotbale. Teď dělám maximum pro Ústí nad Labem,“ dodal Lukáš Zoubele.

Přihlásit přes Seznam

Regiony

Tip od MEDIASHOW:

Doporučujeme

Tip od MEDIASHOW:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama