Zprávy Analýzy Rozhovory Názory Reportáže Podcasty
Karlovy Vary už vede v extralize nový kouč Václav Eismann
Hokejová aréna v Karlových Varech.

Náročný program v extralize absolvuje tým HC Energie Karlovy Vary. A na jejich střídačce je od poloviny února nový trenér Václav Eismann.

Energie Karlovy Vary se staly už pátým klubem v sezoně, v němž došlo v průběhu soutěže k trenérské rošádě. Vedení po sérii neúspěchů odvolalo Davida Bruka, důvěru dostal a zodpovědnost převzal jeho dosavadní asistent Václav Eismann.

David Bruk vedl celek Energie Karlovy Vary takřka dva roky. Přišel v létě 2022 z prvoligových Litoměřic, kde odváděl kvalitní práci s mladými hokejisty, které doplňovala skupina zkušenějších hráčů. A možná právě díky výsledkům s Litoměřicemi přišla pro Davida Bruka nabídka z extraligy.

V loňské sezoně Karlovy Vary neměly zásadní problémy s umístěním v soutěži, jenže letos v lednu a počátkem února vyvrcholila nespokojenost s výkony a hrou ze strany vedení klubu zásadním způsobem, tedy odvoláním kouče.

Nově nastupující Václav Eismann tak prožívá svoje první týdny v roli hlavního trenéra v extralize. Jeho výhodou je, že v klubu dlouho pracoval s mládeží. Navíc působil i u juniorských reprezentačních výběrů. A přechod z pozice asistenta na místo hlavního kouče byl v jeho případě docela plynulý.

Zahráli si i v německém Klingenthalu

Václav Eismann už má za sebou tři zápasy. Po výhře nad Mladou Boleslaví však přišly prohry s Plzní a Hradcem Králové. A obě utkání dělila od sebe nebývalé krátká doba.

„Vyšlo to tak, že v sobotu 17. února jsme hráli s Plzní v německém Klingenthalu v rámci Winter Classic. Byl to dopředu dlouho naplánovaný termín. A druhý den jsme nastoupili doma pro Hradci Králové,“ připomněl trenér na karlovarském webu.

„Šli jsme na led ani ne za čtyřiadvacet hodin po vystoupení v Německu, k tomu cesta tam a zpátky. A pak jsme narazili na soupeře, který se prezentuje rychlým a nátlakovým hokejem. Má k tomu uzpůsobené hráče. První třetinu jsme ještě přečkali. Chtěli jsme se od toho odrazit, což nevyšlo,“ rozebíral Václav Eismann.

Karlovarští pak inkasovali dva góly po chybách. Hradec využil přečíslení a zápas dohrál s jistotou. Přesto podle Václav Eismanna slouží ke cti jeho hráčům, že se s nepříznivým vývojem snažili něco udělat. „Nepovedlo se to, soupeř bral tři body zaslouženě,“ dodal.

Přihlásit přes Seznam

Regiony

Tip od MEDIASHOW:

Doporučujeme

Tip od MEDIASHOW:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama