Letošní adventní trhy v Pardubicích opět probíhají ve znamení perníku. Přinášejí nejen pestrý vánoční sortiment, ale také řadu novinek a atraktivní program pro návštěvníky všech věkových kategorií.
Uvedl to magistrát města Pardubic v tiskové zprávě, kterou poskytl i pro MEDIASHOW.cz.
Ilustrační snímek je z vánočních trhů v Pardubicích (7. prosince 2024). Foto MEDIASHOW
Adventní trhy se letos vrátily na oblíbená místa v centru města, jako je Pernštýnské náměstí, třída Míru, Zámek Pardubice, Mázhaus, Příhrádek, Everything na náměstí Republiky a Automatické mlýny. Návštěvníci se mohou těšit na rozmanité stánky s vánočními dárky, pochoutkami a dekoracemi. Od 30. listopadu do 24. prosince nabízejí adventní městečka bohatý kulturní program.
„Předvánoční čas v Pardubicích je skutečně magický. Jsem rád, že i letos naše město provoní perník a že bude lákat k zastavení v některé z útulných kaváren. Začala také řada krásných hudebních a společenských akcí v širokém centru města, které nám připomenou skutečnou podstatu Vánoc – chvíle, kdy se setkáváme, sdílíme radost a nacházíme klid,“ řekl primátor města Pardubic Jan Nadrchal.
Další významnou událostí adventního programu bude charitativní den 15. prosince, jehož výtěžek poputuje na podporu Domácí dětské paliativní péče Energeia.
Adventní atmosféru opět podtrhne vůně perníku, který se letos ponese všemi kouty města. Už popáté se díky podpoře města a infocentra spojily pardubické kavárny a cukrárny, aby návštěvníkům nabídly rozmanité perníkové dobroty.
Adventní čas zde opět zpříjemní jedinečný projekt „Advent s vůní perníku“, který propojuje místní kavárny a restaurace v nabídce lahodných perníkových specialit. Od tradičních perníčků až po netradiční nápoje s perníkovým nádechem – toto období bude nejen o vánoční náladě, ale také o bohaté paletě chutí.
„V letošním ročníku se zapojí více než 30 kaváren a restaurací, které nabídnou přes 50 různých podob perníkových pochoutek. Návštěvníci tak budou moci objevovat nová a nečekaná spojení perníkových chutí ve formě jídel, nápojů i dezertů,“ upřesnila ředitelka Turistického informačního centra Miloslava Christová.