Zprávy Analýzy Rozhovory Názory Reportáže Podcasty
Basketbalisté Ústí nad Labem s novým trenérem i obměněným kádrem jsou opět ve špičce

Finalisté minulého ročníku Národní basketbalové ligy, tedy týmy mistra BK Nymburk a „stříbrného“ BK Ústí nad Labem, figurují i po úvodní fázi nového ročníku soutěže v popředí tabulky. Zatímco vedoucí postavení obhájce titulu a největšího favorita z Nymburka jen potvrzuje všeobecné očekávání, výsledky ústeckého celku jsou příjemným překvapením. A to z toho důvodu, že v…

Finalisté minulého ročníku Národní basketbalové ligy, tedy týmy mistra BK Nymburk a „stříbrného“ BK Ústí nad Labem, figurují i po úvodní fázi nového ročníku soutěže v popředí tabulky.

Zatímco vedoucí postavení obhájce titulu a největšího favorita z Nymburka jen potvrzuje všeobecné očekávání, výsledky ústeckého celku jsou příjemným překvapením. A to z toho důvodu, že v Ústí se rozpadl loňský kádr a vedení klubu přistoupilo k sestavení takříkajíc zcela nového týmu.

Na ilustračním snímku jsou basketbalisté BK Ústí nad Labem po jednom z z ligových zápasů. Foto MEDIASHOW

Vstup ústeckého celku do sezony byl velkou neznámou. A bilance po sedmi kolech? Pět vítězství a jen dvě prohry. Navíc jedna z nich právě v Nymburce. Ústecký klub zvolil strategii, že k absolutnímu nováčkovi mezi trenéry v nejvyšší soutěže přivede zkušené hráče. A tahle odvážná vize přináší zajímavý mix nadšení a elánu s herní kvalitou a přehledem ostřílených borců.

Úspěšný Tomáš Reimer

Novým trenérem je Tomáš Reimer, který se naprosto bez problémů adaptoval v Národní basketbalové lize. Ani po skvělém rozjezdu do sezony nepropadl přehnané euforii.

„Vybírali jsme zkušené hráče, kteří si dovedou poradit s tlakem. Kromě pětice cizinců jsou tady nově i Tomáš Vyoral a Josef Potoček z Pardubic a Adam Číž z Kolína,“ podotkl Reimer.

A pochvaloval si podmínky pro ústecký basketbal.

„Už při svém letním příchodu do klubu jsem poznal, že ústecký klub má neskutečné zázemí díky hale na trénování, kondičnímu trenérovi, posilovně. Mohu si říci, kdy chceme trénovat navíc apod. To je pro trenéra super. Někde jinde to asi takhle nemají,“ vypíchl trenér podstatné prvky z celkového působení u týmu.

Pokud jde o vlastní vystoupení hráčů na palubovce, trenér si cení neutuchající bojovnosti svých svěřenců.

„Hráči v několika zápasech po sobě ukázali charakter. Dvakrát jsme měli namále, ale dokázali jsme se dostat do vítězného konce. Stojí to hodně sil. Ale rozhodně výsledky z úvodní fáze sezony nepřeceňujeme, je to dlouhodobá soutěž,“ uvědomoval si kouč.

Před sezonou nastaly ve většině klubů změny nejen na trenérských lavičkách, ale i v hráčských kádrech.

„To je přirozený stav prakticky ve všech sportech včetně basketbalu. Děje se to už delší dobu a kluby asi potřebují nějaký impuls,“ uvažoval Reimer.

„Vážím si toho, že mohu být takříkajíc ve společnosti uznávaných koučů jako je třeba Petr Czudek v Opavě. A zároveň jsem rád, že se dává prostor mladým českým trenérům. Nejsem přitom asi nejmladším, protože v lize už několik let působí Martin Vaněk v Brně a Adam Choleva v Ostravě. Známe se, proti sobě jsme trénovali. I oni prošli mládeží a dostali se k mužským týmům,“ řekl Reimer ke své pozici v elitní basketbalové soutěži.

Přihlásit přes Seznam

Regiony

Tip od MEDIASHOW:

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama