Zprávy Analýzy Rozhovory Názory Reportáže Podcasty
Královéhradecký kraj otevře dva dotační programy na podporu cestovního ruchu
Hradec Králové, krajský úřad

V pátek 11. října Královéhradecký kraj zahájí příjem žádostí o dotaci ve dvou dotačních programech zaměřených na rozvoj infrastruktury a podporu udržitelného turismu. Informaci v tiskové zprávě pro média včetně MEDIASHOW.cz uvedl Dan Lechmann, vedoucí tiskového oddělení. Oba programy umožní žadatelům získat finanční příspěvky na projekty zaměřené na turistickou infrastrukturu, včetně budování stání pro karavany,…

V pátek 11. října Královéhradecký kraj zahájí příjem žádostí o dotaci ve dvou dotačních programech zaměřených na rozvoj infrastruktury a podporu udržitelného turismu.

Informaci v tiskové zprávě pro média včetně MEDIASHOW.cz uvedl Dan Lechmann, vedoucí tiskového oddělení.

Oba programy umožní žadatelům získat finanční příspěvky na projekty zaměřené na turistickou infrastrukturu, včetně budování stání pro karavany, vodní turistiky. Nově také podporují řešení bezbariérovosti a agroturistiku.

„V Královéhradeckém kraji vidíme rostoucí zájem o agroturistiku, což je trend, který se postupně rozvíjí nejen v našem regionu, ale i v celé republice. Přibývá zařízení, která nabízejí pobyty na venkově s možností poznávání zemědělské činnosti, ochutnávek místních produktů nebo aktivní účasti na životě farmy,“ sdělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za kulturu a cestovní ruch.

Podle odhadů Svazu venkovské turistiky a agroturistiky mohou lidé v České republice vybírat z přibližně tisíce agroturistických zařízení, přičemž tento segment je stále na vzestupu.

Královéhradecký kraj tímto krokem reaguje na potřebu rozšíření nabídky turistických zážitků a zároveň podporuje udržitelné formy cestovního ruchu, které mají pozitivní dopad na regionální ekonomiku a životní prostředí

1. Podpora budování doprovodné infrastruktury

Tento dotační program je určen na podporu budování a rozšiřování stání pro karavany (tzv. stellplatzy) a zajištění technického zázemí, jako jsou výlevky chemických toalet či elektrické a vodovodní přípojky. Podporuje také infrastrukturu pro cyklisty a bezbariérové přístupy v turistických objektech a službách pro hendikepované návštěvníky.

2. Podpora rozvoje udržitelného cestovního ruchu

Dotační program je zaměřen na podporu budování a obnovy naučných stezek, turistických tras a zpřístupňování přírodních a kulturně-historických lokalit.  Program podporuje také rozvoj vodácké turistiky nebo agroturistiky, která nabízí zážitky spojené s pobytem na venkově.

Přihlásit přes Seznam

Regiony

Tip od MEDIASHOW:

Doporučujeme

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama